Autoostjad pööravad järjest enam linnamaasturi usku

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Møller Auto Pärnu esinduse konsultant Aet Saldre ja tema kolleegid müüsid mullu siinsel autoturul ligemale poolsada Škoda Kodiaqi.
Møller Auto Pärnu esinduse konsultant Aet Saldre ja tema kolleegid müüsid mullu siinsel autoturul ligemale poolsada Škoda Kodiaqi. Foto: Mailiis Ollino

Ehkki Pärnu uute autode turg alustas eelmise aasta alguses tempokalt, võttis automüük suvel tuure maha, rahunes sügisel ja suikus vaikselt talveunne.

Tunamullune müügikasv andis Pärnu piirkonna ametlikele automüügiesindustele julguse prognoosida, et uute autode müügimaht kasvab aasta jooksul kuue–seitsme protsendi võrra. Aga aasta lõpus tuli tunnistada, et müüki tabas koguni väike langus: kui 2017. aastal müüdi Pärnus 1645 uut autot, siis mullu läks kaubaks 1620 sõidukit.

Pärnu automüügi statistikat koostav Mariine Auto müügijuht Danel Karpender ütles, et olulisim üllatus oligi langus uute autode müügis. „Müüginumbrid olid head terve 2017. aasta ja 2018. aasta alguses, kuid aasta teises pooles toimus kukkumine, mis oli mõneti üllatav,” tõdes ta.

Karpenderi sõnutsi mõjutas uute autode müüki kõige enam Euroopa heitgaaside ja kütuskulu mõõtmise meetodite muutus, mis päädis augustis autoesindustes endis arvele võetud sõidukitega. „Augustis sunnitud registreerimised mõjutasid Pärnu turgu väga vähe. Kasutatud autode müügikasv oli Pärnu esindustes kogu aasta kohta 80 võrra suurem kui 2017. aastal. Üle-eelmise aastaga võrreldes oli kasv siiski kaks korda väiksem,” kommenteeris müügijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles