Kirjandustemplis kõlab Pärnus elanud moskvalase David Samoilovi luule

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. juunil 2015. aastal asetati luuletaja David Samoilovi Pärnu kodule mälestustahvel. Pildil kohalik sõnasepp Jaak Känd Toominga tänava maja ees. 
1. juunil 2015. aastal asetati luuletaja David Samoilovi Pärnu kodule mälestustahvel. Pildil kohalik sõnasepp Jaak Känd Toominga tänava maja ees. Foto: Ants Liigus

Aasta esimeses kohalikus Kirjandustemplis ei kuule eesti keelt. Venekeelsed luuleread kõlavad sõnaseppade Ljudmilla Fjodorova, Jaak Kännu ja Tammsaare kooli õpilaste esituses. Samuti kolib üritus pühapäeval välja oma harjumuspärasest kohtumispaigast ehk kultuuriklubist Tempel, kutsudes venekeelse loomingu huvilised hoopis Pärnu ingerisoomlaste seltsi majja.

Minnakse külla kohalikule luuleklubile Nadežda, mis tänavu tähistab 20 tegevusaastat. Vestlusringis osalevad luuletajad Ljudmilla Smolnikova, Tatjana Gussarova ja laululooja Jelena Garanina. Üritus on kakskeelne. Tõlkeid loeb Känd. 

Külalised kannavad ette Moskva poeedi, 15 aastat Pärnuski elanud David Samoilovi loomingut.

Samoilov pühendas nii mõnegi luuletuse ja kogumiku „Toominga tänav“ Pärnule. Samuti tõlkis ta mitmete Eesti sõnaseadjate, sealhulgas Lydia Koidula loomingut vene keelde. 

Moskvast pärit tunnustatud poeedi loomerikas periood Pärnus sai alguse 1976. aastal, mil ta asus elama Toominga tänavasse. Samoilov on maetud Pärnu Metsakalmistule.

Luuleklubi üritus algab pühapäeval kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles