Üürileandjad ei tasu tulumaksu trotsist

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti (MTA) ja Air­bnb vahelisele leppele kirjutasid alla MTA peadirektori asetäitja Rivo Reitmann (paremal) ja Airbnb avaliku poliitika juht Patrick Robinson. MTAst kinnitati, et nendeni jõuavad andmed Airbnb kaudu korteri välja­üürimise tulu kohta vaid juhul, kui inimene on selleks nõusoleku andnud.
Maksu- ja tolliameti (MTA) ja Air­bnb vahelisele leppele kirjutasid alla MTA peadirektori asetäitja Rivo Reitmann (paremal) ja Airbnb avaliku poliitika juht Patrick Robinson. MTAst kinnitati, et nendeni jõuavad andmed Airbnb kaudu korteri välja­üürimise tulu kohta vaid juhul, kui inimene on selleks nõusoleku andnud. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Pärnakas Ragnar peab tulult maksude maksmist üldiselt õigeks. Ent suvila väljaüürimisest saadavast ­rahast osa äramaksmise nõue tekitab trotsi.

Suvemaja väljarentimise eest saab ta 300 eurot, kulu võib ulatuda 100 euroni. Aga kulud tekivad ka siis, kui maja on tühi. Mehe arvates on ebaõiglane, et suvilaga seotud arvete tasumisel läheb riigi kukrusse käibemaks, samuti peaks ta saadud rahast veel teise osa ära andma tulumaksuna.

Nii on Ragnar leidnud lahenduse: suvekodu annab ta võõrastele ­kasutada ettevõtte kaudu. Nii saab ta tehtud kulutused tulust maha arvata.

Probleem on maksumaksjate liidu juhatuse liikme Lasse Lehise hinnangul kõige teravam lühiajalise majutuse puhul, sest üürnikud ei maksa eraldi kõrvalkulude eest nagu küte, vesi, elekter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles