Väikesaarte laevaühenduses jäi seljataha rekordaasta

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu liinil seilav reisiparvlaev Kihnu Virve.
Kihnu liinil seilav reisiparvlaev Kihnu Virve. Foto: Urmas Luik

Mandri ja väikesaarte vahel laevaühendust pidaval AS Kihnu Veeteedel oli mullu rekordaasta nii reisijate arvu kui sõidukite üleveo poolest.

Kihnu Veeteede juht Andres Laasma avaldas heameelt, et 2018. aastal teenindas ettevõte mandri ja saarte vahel 236 000 sõitjat. „Kõige rohkem ehk ligemale 73 000 inimest liikus Kihnu-Munalaiu vahel, järgnes Vormsi liin üle 66 000 reisijaga. Viimase kahe aasta võrdluses oli suurim tõus aga Tallinna–Aegna (12 protsenti) ja Laaksaare–Piirissaare liinil (seitse protsenti). Huvi väikesaarte vastu on aasta-aastalt kasvanud,“ tõdes Laasma.

Sõidukeid veeti üle rekordarv ehk  74 000, mida 2017. aastaga võrreldes on 3,5 protsenti rohkem. Kõige enam autosid ehk 28 000 sõidutati Vormsi ja 23 000 Kihnu suunal.

„Kui võrrelda külaliste ja kohalike käimisi, siis Kihnu liinil tegid 30 protsenti sõitudest kohalikud, Vormsi liinil 26 protsenti,“ märkis Laasma.

Vaatamata väga ilusale ja pikale suvele jäi saartele sõitvate külaliste arv eelnenud aasta tasemele.

Kihnu Veeteede laevad sõidavad Sviby–Rohuküla, Sõru–Triigi, Kihnu–Pärnu, Kihnu–Munalaiu, Manilaiu–Munalaiu, Ringsu–Munalaiu, Ringsu–Pärnu, Ringsu–Roomassaare, Laaksaare–Piirisaare ja Tallinna–Aegna liinil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles