Kadri Simson: Pärnumaa väärib esindajat valitsuses

Kadri Simson
, majandus- ja taristuminister (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakond andis Pärnumaale valida, kas lennujaam või erakätes olev Lelle-Pärnu raudteelõik, kahele raha ei olevat. Omavalitsusjuhid ja ettevõtjad valisid lennujaama, kuigi hiljem selgus, et oravatel poleks leidunud raha mitte kummalegi. Keskerakond panustas lennujaama rekonstrueerimisse.
Reformierakond andis Pärnumaale valida, kas lennujaam või erakätes olev Lelle-Pärnu raudteelõik, kahele raha ei olevat. Omavalitsusjuhid ja ettevõtjad valisid lennujaama, kuigi hiljem selgus, et oravatel poleks leidunud raha mitte kummalegi. Keskerakond panustas lennujaama rekonstrueerimisse. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnal ja maa­konnal on Eesti ühiskonna ja riigi tekkimise loos ülioluline roll. Alates ajaloolisest Pulli asulast Pärnu jõe kallastel ja jõudes välja 23. veebruarini 1918. aastal, mil Endla teatri rõdult loeti Eesti Vabariigi iseseisvusmanifest. Pärnu saab uhkusega nimetada end Eesti Vabariigi sünni­linnaks ja Pärnumaalt on pärit nii ­mõnigi kunagine riigivanem.

Üllataval kombel ei ole taasiseseisvunud Eesti poliitilises ajaloos olnud kuigi palju Pärnumaalt valitud ministreid. Mitme valitsuse side Pärnuga on olnud pealiskaudne ja see on väljendunud valitsuse investeeringutes ja tähelepanus meie piirkonnale tähtsatel teemadel.

Ütleme otse: Pärnumaa oli nii mõnelegi valitsusele aastaid pelgalt järelmõte. Et Pärnumaa sõlmprobleemid jõuaksid valitsuse lauale, oli seal vaja teha muudatusi. Ja 2016. aasta novembrist ongi Eestil valitsus, kes on vaadanud pealinnast kaugemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles