Pipi ehk Eesti parim noor puupuhkpillimängija

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pipilota Neostus esines konkursi finaalis Estonia kontserdisaalis Eesti riikliku sümfooniaorkestriga.
Pipilota Neostus esines konkursi finaalis Estonia kontserdisaalis Eesti riikliku sümfooniaorkestriga. Foto: Piia Ruber

Jõulukuu viimastel päevadel lendas vastne Eesti parim noor puupuhkpillimängija Pipilota Neostus Hiina. Kaasapakitud kohver aga temani esialgu ei jõudnud, vaid leidis omaniku üles päev hiljem. Jaanuaris Aasia turneel pärnakast flötist kuulub Saksamaa Baden-Württembergi maakonna filharmooniasse, kus musitseerivad liidumaa muusikaüliõpilased. Kont­serte antakse neljas Hiina linnas ja päevakava on tihe.

Ent vaid kuu tagasi võis Pipilotat näha harjutamas: tundide viisi, öösiti ja muude toimetuste kõrvalt. “Konkursil osalemine on pikk protsess. Mitu kuud tuleb väga palju harjutada. Püüdsin leida võimalikult palju aega, et võistluseks valmistuda ja head vormi hoida,” tunnistab flöödimängija, kes 14. detsembril Estonia kontserdisaalis noorte interpreetide konkursil pärjati puupuhkpillide kategoorias grand prix’ga. Tunnustus tuli pärast Eesti riikliku sümfooniaorkestriga ­esinemist, mis Pipilota sõnutsi on haru­kordne võimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles