Libatse kooli ja Vihtra ­lasteaeda ähvardab sulgemine

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libatse lasteaed-algkool.
Libatse lasteaed-algkool. Foto: Urmas Luik

Põhja-Pärnumaa vallas tõusis päevakorda ühinemislepingu muutmine, avalikel koosolekutel täna õhtul arutatakse Vihtras sealse lasteaia ja Libatses lasteaia-algkooli kooliosa sulgemist. Vihtras jagab selgitusi valla­vanem Jane Mets, Libatses abivallavanem, haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Tarvi Tasane.

Ligemale 300 elanikuga Vihtra külas suleti algkool 2012. aastal, hoonesse jäi lasteaed, mille liitrühma piirarv on 18, mudilasi aga on ühe võrra vähem.

Umbkaudu 400 elanikuga Libatse külas tähistas kool mullu 30. tegevusaastat ja parimatel aegadel on majas olnud 100 õpilast. Algharidust saab seal sel õppeaastal kümme last, kellest kolm käib viimases klassis, ja sügisest jääb õpilasi viis–kuus.

“Libatses jäävad koolimajja raamatukogu ja lasteaed, kus käib 17 mudilast, ja järelkasvu on tulemas,” ütles Tasane.

Libatse lastele lähim on Pärnu-Jaagupi põhikool, Vihtra mudilastele aga kümmekonna kilomeetri kaugusel Vändra ­lasteaed. Vanematele tähendab kodulähedase lasteasutuse sulgemine 1. septembrist argielu ümberkorraldusi.

Põhja-Pärnumaa vallavolikogu arutab Vihtra lasteaia ja Libatse algkooli sulgemist jaanuariistungil. Abivallavanem Tasase sõnade kohaselt on põhjused majanduslikud, sest laste arv väheneb. Ümberkorraldusi haridusasutustes on suures vallas juba tehtud, sest Vihtra lasteaeda ja Juurikaru kooli juhitakse koos. Läinud aasta lõpus korraldati ümber valla raamatukogude töö, moodustus ühtse juhtimise ja eelarvega Põhja-Pärnumaa raamatukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles