Kalev Vilgats: Täna õhtul kukub kell

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi valimiskomisjon registreerib 22. jaanuariks riigikogu valimiste kandidaadid, kelle dokumendid on nõuetekohaselt vormistatud.
Vabariigi valimiskomisjon registreerib 22. jaanuariks riigikogu valimiste kandidaadid, kelle dokumendid on nõuetekohaselt vormistatud. Foto: Erik Prozes

Täna kell 18 kukub tähtaeg, milleni saab esitada kandidaate 3. märtsil toimuvatele riigikogu valimistele. Suured erakonnad nagu Eestimaa Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), Reformierakond, Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ja Isamaa on oma kohalikud ja üleriiklikud nimekirjad lauale löönud. Eile lisandus Vabaerakonna järjestus.

Sisuliselt viimase minutini lihvivad nimekirju (loe: otsivad kandidaate) väikeerakonnad. Pärnumaa valimisringkonnas võiksid sellised olla erakond Eestimaa Rohelised, Eesti 200 ja Elurikkuse Erakond. Hiljemalt õhtuks on selge, kas neil jätkus kandidaate, et punnitada kokku täisnimekiri. Nimistut, kus on vaid mõni nimi, ei saa valimistel tõsiselt võtta.

2015. aasta riigikogu valimistel jäid Pärnumaal autsaideriteks Vabaerakond, Rahva Ühtsuse Erakond, Eestimaa Rohelised, Eesti Iseseisvuspartei ja Eestimaa Ühendatud Vasakpartei. Nende viie nimekirja poolt anti 3337 häält, millest lõviosa ehk 2596 kuulus Vabaerakonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles