Venna pihta viis kuuli tulistanud mees ei tunnistanud end tapmises süüdi

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüpingis istuv venna tapmises kahtlustatav Heiki ei tunnista süüd.
Süüpingis istuv venna tapmises kahtlustatav Heiki ei tunnista süüd. Foto: Mailiis Ollino

On 2. juuli 2018 hilisõhtu. Politsei saab kell 22.20 teate, et Ahastes on mees sõneluse käigus venda tulistanud Makarovi püstolist mitu korda. Kohale jõudes leiab politsei eest välisukse, milles on viis kuuliauku. Köögi põrandal lebab mehe surnukeha.

Täna algas Pärnu maakohtu Kuninga tänava kohtumajas kohtuprotsess Heiki üle, keda kahtlustatakse venna tapmises. Süüdistataval oli relvaluba.

Kohtumaja teise saali tagumine rida oli inimesi tulvil. Ühel naisel olid silmis pisarad, tema on üks tunnistajaid, kes prokurori kõne ajaks pidi saalist lahkuma.

Kaitsja Vladimir Kolga taotles kohtuasja kinniseks kuulutamist, kuna tunnistajate ütlused sisaldavad eraelulisi detaile. Prokurör Merry Tiitus nõustus kinniseks kuulutamisega tunnistajate kuulamisest alates.

Prokurör tõi avakõnes esile, et süüalune on tunnistanud tulistamist ja asjaolusid arvestades oli tegemist tahtliku tapmisega. Heikit süüdistatakse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mille eest nähakse ette kuus kuni 15 aastast vangistust.

Süüalune ei tunnistanud end süüdi venna tapmises. Tema ja esindaja Vladimir Kolga väitsid, et tegemist oli enesekaitsega. Kolga leidis, et tapmine pole leidnud tõendamist. Tema sõnade kohaselt tuleb selgitada välja, mis tol õhtul täpselt juhtus ja määrata õiglane karistus.

Lehele on teada, et juuni viimastel päevadel jõustus vendi puudutanud tsiviilkohtu otsus Ahaste külas oleva kinnistu jagamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles