Galerii: Belgia kaitseväe kolonn tekitas pärnakais elevust

Mailiis Ollino
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal sõitis Pärnust läbi Belgia kaitseväelaste sõjamasinate kolonn. Nii mõnigi sõjameestest ei pidanud paljuks Eesti inimestele tervituseks lehvitada.

Belgia kaitseväe kontingent ühineb neljaks kuuks Tapal Ühendkuningriigi juhitud NATO lahingugrupiga ja vahetab välja seal eelmise aasta algusest teeninud Taani kaitseväelased.

Belglased saabusid Eestisse Lätist kolmes kolonnis, milles on kokku ligemale 100 sõidukit, sõites marsruudil Ikla–Pärnu–Sindi ja sealt edasi läbi Paide Tapale.

Belgiast Eestisse tulnud üksuse tuumik põhineb väärika ajalooga Chasseur Ardennais’ ehk Ardennais’ küttide pataljonil. Üksusse kuulub ligikaudu 300 Belgia kaitseväelast ja umbes 100 ühikut lahinguvarustust, nende hulgas Šveitsi päritolu Piranha soomustransportöörid, millest osa on varustatud Spike-tüüpi tankitõrje-raketisüsteemiga.

Eestisse jõudnud jalaväeüksust on tugevdatud 120millimeetrisi miinipildujaid kasutava rühma, Leopard Leguaani tüüpi sillatankidega lahingpioneerirühma, logistikute, sõjaväepolitsei ja meedikutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles