Riik toetab ligemale 11 000 inimese töökoolitust

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakutavad kursused on valitud koostöös koolidega lähtudes valdkondlikust ja piirkondlikust koolitusvajadusest.
Pakutavad kursused on valitud koostöös koolidega lähtudes valdkondlikust ja piirkondlikust koolitusvajadusest. Foto: Arvo Meeks

Taas pakub riik tasuta töökoolitust täiskasvanutele, kes pole saanud erialast ettevalmistust või kelle oskused vajavad ajakohastamist.

Kursused toimuvad kutseõppeasutustes ja kutseõpet pakkuvates rakenduskõrgkoolides kõikjal Eestis. Pärnus saab neid valida kutsehariduskeskusest ja Saksa tehnoloogiakoolist.

Haridus- ja teadusministeeriumi täiskasvanuhariduse osakonna juhataja Terje Haidaku sõnutsi on ligemale kümne aasta jooksul pakutud tasuta kursused aidanud tõsta teadlikkust õppimisvõimaluste suhtes ja suurendanud valmisolekut õppida. „Riiklikult rahastatud kursused on populaarsed, mis tõestab, et inimesed tajuvad vajadust end täiendada. 2015. aastal käivitatud Eesti tööjõuvajaduse ja oskuste prognoosisüsteem OSKA on näidanud, et töömaailm muutub pidevalt ja tulevikuoskused erinevad praegustest, mistõttu järjepidev enesetäiendamine on oluline,“ rääkis Haidak.

Tasuta kursused tagavad ligipääsu koolitusele hoolimata inimese majanduslikust olukorrast või haridustasemest. Eelkõige on oodatud põhi- ja keskharidusega huvilised, kel puudub erialane haridus, kuna statistiliselt osaleb see sihtrühm elukestvas õppes kõige vähem.

Kursused on valitud koostöös koolidega, lähtudes vald- ja piirkondlikust koolitusvajadusest. Nende pikkus on 20–160 akadeemilist tundi, millele võib lisanduda iseseisev töö.

Tänavune riiklik koolitustellimus võimaldab umbes 11 000 inimesele 836 tasuta kursust 20 valdkonnas. Ettevõtmist rahastavad Euroopa sotsiaalfond ja haridus- ja teadusministeerium.

Milliseid kursusi näiteks Pärnumaal tasuta pakutakse?

Pärnu Saksa tehnoloogiakool
Alustava väikeettevõtja koolitus
Elektritööde baaskoolitus
Raamatupidamine algajatele

Pärnumaa kutsehariduskeskus
Kondiitritoodete valmistamise algkursus
Lukksepatööd – töötamine trei- ja freespingil
Tegevusjuhendaja koolitus, III ja IV moodul

Täpse info ja kogu kursuste nimekirja leiab koolide veebilehelt.
Andmed: haridus- ja teadusministeerium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles