Galerii: laulukonkursil leiti maakonna väike laululind

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui fotograaf reporteriga läbi libeda ja jääs kõnnitee koolimajja jõudis, oli laulukonkurss juba alanud. Aula laes rippusid lumepalle meenutavad kaunistused, lava ehtisid talvised dekoratiivpuud, rohelistel toolidel istusid kümned pealtvaatajad. Keset saali aga viis asjalikku pead, kes kõik silmitsesid enda ees seisvat laululast. Nende vahele jäid rebane ja jänes.

Nimelt olid loomad joonistatud pinkidele, mille Kilingi-Nõmme gümnaasiumi poisid tööõpetuse tunnis meisterdasid ja millele tüdrukud kunstitunnis tegelased peale maalisid. Eile viisid omapärase pingi koju maakonna parimad laululapsed, sest just kaunistatud iste oli 14. vokalistide ja ansamblite konkursi “Kauneim metsalaul” auhind.

Žürii koosseisus pedagoog Toomas Voll, Sügisulu võistluse võitja Mirjam Kits, viljandlasest muusikaõpetaja Ene Uuland, võimlemistreener Margit Schmidt ja lauluõpetaja Novella Hanson pärgas väikse laululinnu tiitliga Pärnu Margit Kitse laulustuudio hõbekõri Wanda-Helene Ollepi. Kauneima metsalaulu auhinna pälvis Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilane Maarit Juhkamsoo palaga “Mets heliseb ja tantsib”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles