Vallikääru aas jääb riikliku kaitse alla

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vallikäär.
Pärnu Vallikäär. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus esitas mullu aprilli algul keskkonnaametile taotluse arvata Vallikääru aas riikliku kaitse alt välja. Nüüdseks on selge, et riikliku kaitse alla aas siiski jääb, kuid taotluse tõttu võetakse ette üldine parkide kaitsekorra muutmine.

Tihtipeale on tarvis aasale pääseda mootorsõidukiga, näiteks seadmete ja telkide veoks ja paigaldamiseks. Ent mootorsõidukite kasutamine väljaspool teid ei ole keskkonnaameti hinnangul kooskõlas kaitsealuste parkide kaitse-eeskirjaga. Pärnu linnavalitsus leidis möödunud kevadel, et Vallikääru saaks palju otstarbekamalt kasutada, arendada ja hooldada, kui see oleks üksnes kohaliku kaitse all.

Teemat arutati novembris kaitse-eeskirjade komisjonis, kus siiski otsustati Vallikääru aas riikliku kaitse alla jätta.

Samuti leidis komisjon, et otstarbekas ei ole kehtestada Valli pargi suhtes eraldi kaitse-eeskirja, vaid muuta tuleks kõigile parkidele kehtivat eeskirja, kuna Eestis leidub muidki ürituste  korraldamiseks kasutatavaid ja suure külastatavusega kaitsealuseid parke, kus sageli on vaja kooskõlastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles