Maa-ameti kiri ajas jahimehed segadusse

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jahimeeste seltsi ja Pärnumaa talupidajate liidu juhatuse liige Jaanus Põldmaa on nii jahi- kui põllumees.
Eesti jahimeeste seltsi ja Pärnumaa talupidajate liidu juhatuse liige Jaanus Põldmaa on nii jahi- kui põllumees. Foto: Mailiis Ollino

Nädala keskel saatis maa-amet Eesti jahimeeste seltsile (EJS) teate uuenduse kohta, mille järgi peavad jahipiirkondade kasutajad hakkama ametkonnale teatama 30 päeva enne jahipidamise algust, millal ja millistel riigi maadel jaht tuleb. Jahimeestes tekitab dokument nõutust, sest mingit eelhoiatust ei tulnud ja vajadus selle nõude järele on ebaselge.

Maa-ameti poole on pöördunud mitu riigi kinnisasja rentnikku, kuna jahimehed kasutavad ja rikuvad jahi ajal mootorsõidukitega neid kinnisasju.

Ametkond annab riigi maid rendile ja võtab kohustuse tagada, et neid saaks lepingu kehtivuse ajal häirimata kasutada. Kuna jahipidamine võib aga maad ja rentniku huve kahjustada, ei saa maa-amet riigimaa rendileandjana seda põllumajanduslikul maal piiramata lubada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles