Heategevusprojekt aitab nurka seisma jäänud leludele uue kodu leida

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige sagedamini soovivad lapsed klotse, teema- ja tegelaskujusid, lauamänge ja arendavaid raamatuid.
Kõige sagedamini soovivad lapsed klotse, teema- ja tegelaskujusid, lauamänge ja arendavaid raamatuid. Foto: Margus Ansu

Omniva kaubamärgi all tegutsev AS Eesti Post ja MTÜ Naerata Ometi, Eesti lasterikaste perede Liit, MTÜ Aarete Laegas ja Lasnamäe sotsiaalkeskus alustasid eilsest heategevuskampaaniaga “Leiame Mõmmikule uue kodu”, mille raames lapsed ja vanemad saavad pere kasutuseta jäänud mänguasjad pakiautomaadi kaudu tasuta teistele lastele saata.

Paljud lapsed saavad jõulude ajal rohkelt kingitusi, sealhulgas uusi mänguasju. Selleks, et kunagised lemmikud ei jääks nurka seisma, on Eesti Post ellu kutsunud projekti, leidmaks kasutuseta mänguasjadele uued omanikud.

“Mõmmiku-kampaania põhiväärtus on võimalus õpetada lastele jagamise ja üleliigsest loobumise oskust. Boonusena kaasneb muidugi see, et tänu sellele vabaneb kodus ruumi,” ütles Omniva vastutustundlikkuse juht Kristina Seema.

Ühtlasi on teada see, et kõige sagedamini soovivad lapsed klotse, teema- ja tegelaskujusid, lauamägne ja arendavaid raamatuid. “Kui teate mõnda last, kes on oma leludest välja kasvanud või ei jõua enam kõigile neist tähelepanu pöörata, innustage teda leidma neile uus kodu, et ka teiste laste aasta algaks rõõmsamalt,” soovitas Seema.

Kampaania toimub teist aastat ja kui mullu koguti mänguasju ainult Eestis, siis tänavu kogu Baltikumis. Mänguasjad saab sel aastalgi igast Omniva pakiautomaadist tasuta uute omanike poole teele panna, misjärel partnerid leiavad neile kasutuse. Mänguasjade tasuta saatmiseks tuleb end Omniva veebilehel kirja panna, mille järel saadetakse registreerunule kood ja juhised, kuidas lelud läkitada.

Kindlasti ei tohiks unustada korrektset pakendamist, et mänguasjad kannatada saamata uute omanikeni jõuaks. Samuti tuleks jälgida, et saadetaks vaid terveid ja puhtaid mänguasju.

Möödunud aastal läkitasid inimesed ligikaudu 20 kaubaalusetäit mänguasju, mis edastati mitme abiorganisatsiooni vahendusel uude koju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles