Vald käskis EKRE-l ebaseadusliku reklaami maha võtta

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kiviselja näopildiga välireklaam asus keelatud kohas.
Robert Kiviselja näopildiga välireklaam asus keelatud kohas. Foto: Tori vallavalitsus

Tori vallas Sauga alevikus Jänesselja tänaval seisis treileralusel nõuetele mittevastav Eesti Koservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) nimekirjas kandideeriva Robert Kiviselja näopildiga välireklaam. Praeguseks on see eemaldatud

Eile saatis Tori vallaarhitekt Kristjan Kullerkan EKRE Pärnumaa osakonna juhile Helle Kullerkupule kirja, milles juhtis tähelepanu välireklaamile, millele maaomanik polnud nõusolekut andnud ja millel ei olnud valla väljastatud reklaamiluba. Samuti puudus Tori vallavalitsusel info kooskõlastuse kohta teeomanikuga, kuna reklaam asus riigimaantee nr 4 ehk Tallinna–Pärnu–Ikla tee kaitsevööndis. Samuti heitis vallaarhitekt ette liiklusohutusnõuete rikkumist, kuna reklaam piiras ristmiku nähtavust ja varjas liikluskorraldusvahendit.

Kullerkupu vastuses Tori vallale seisab, et tegemist oli kandidaadi omaalgatusliku aktsiooniga ja reklaam eemaldatakse.

"Tõesti juhtus selline kahetsusväärne olukord, et reklaamplakat oli väidetavalt pooleteiseks päevaks sattunud veidi valesse kohta," sõnas Robert Kiviselg Pärnu Postimehele juhtunu kommenteerides.

Poliitilise välireklaami keeld algab homsest 23. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles