Ott Tänaku edulugu sütitab kohalikke rallimehigi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakad Egon Kaur ja Silver Simm sõitsid avaetapil neljanda koha vääri­liselt. Võidukihutamisest võttis osa 65 ekipaaži.
Pärnakad Egon Kaur ja Silver Simm sõitsid avaetapil neljanda koha vääri­liselt. Võidukihutamisest võttis osa 65 ekipaaži. Foto: Marleen Maask

Kõigil maarjamaalastel on põhjust end teleri ette seada, sest täna algab autoralli MM-sari, kus peamine tiitlipretendent on Ott Tänak. Nagu vesteldes selgus, hoiavad keskmiste eestlastega sarnaselt Eesti rallistaarile pöialt kohalikud rallisõitjadki, kes alustasid hooaega nädal varem.

“Tänaku esitused teevad meie ala Eestis praegu väga palju populaarsemaks, kui see varem oli,” arvas suvepealinna rallisportlane Egon Kaur. “See on kindlasti atraktiivne Eesti sponsoritele: seeläbi on noortel lihtsam alustada ja toetajaid leida.”

Aastaid tagasi WRC Akadeemias ehk rahvusvahelises noorte rallisarjas laineid löönud Kaur hoiab mõistagi isegi Tänaku tegemistel silma peal. “Viimased hooajad on väga põnevad olnud just seetõttu, et uued autod on seda kompotti märksa rohkem segama hakanud: ei domineeri enam vaid üks mees,” jutustas ta. “Praegu tundub, et Ott on kindlasti favoriit.”

Tahkuranna vallavanema ja rallisõitja Karel Tölbigi muud ­tegemised jäävad seisma, kui ­Eesti esinumber maailma parimatega võidu kihutab. “Kui oma riigi esindaja sõidab ja nii edukalt veel ... Olen suur rallifänn, kes käib kohapealgi vaatamas,” rääkis entusiast, kes mullu sõitis Eesti esinumbrit Poola oma silmaga kaema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles