Pärnumaal diagnoositi ligikaudu viiendik gripijuhtudest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste hingamisteede nakkushaiguste tõttu pöödus Eestis arsti poole 4390 haigestunut.
Ülemiste hingamisteede nakkushaiguste tõttu pöödus Eestis arsti poole 4390 haigestunut. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arsti poole 4390 haigestunut, kellest 298-l diagnoositi gripp.

Pärnumaal jõudis ülemiste hingamisteede nakkushaiguste tõttu arsti juurde 200 inimest, neist 53-l oli gripp. See teeb ligikaudu viiendiku kogu Eestis diagnoositud gripijuhtudest.

Arsti poole pöördunute üldarv kasvas nädalaga Eestis 20 protsendi ja grippi haigestunute hulk 31 protsendi võrra.

Grippi jäämine sageneb, kuid kõrghooaeg seisab kõigi eelduste kohaselt veel ees. Terviseameti teatel on haigestumise intensiivsus endiselt madal, kuid gripi levik laialdane. 

Haigestumine kasvab kõigis vanuserühmades. Enim põdesid eelmisel nädalal koolilapsed: haigestumine tõusis 25 protsenti. Vanemaealiste haigestumus suurenes ligemale kümme ja kuni nelja-aastastel lastel 11 protsenti. Haigestunute seas oli endiselt kõige rohkem alla 15aastaseid lapsi.

Peamiselt põhjustavad haigestumist gripiviirused, mis moodustavad 80 protsenti kõigist viirustest. Kinnituse said 298 gripijuhtu: 291 inimesel oli A- ja seitsmel B-gripp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles