Roheline Võti nõudis hotellidelt veesurve alandamist ja leedpirne

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedoni spaahotell sai Signe Reimetsa sõnutsi Rohelise Võtme märgise mullu märtsis. Projekti juhib nende majas Tõnu Mäe.
Hedoni spaahotell sai Signe Reimetsa sõnutsi Rohelise Võtme märgise mullu märtsis. Projekti juhib nende majas Tõnu Mäe. Foto: Karoliine Aus

Keskkonnahoidlikult mõtleb maailmas üle 1000 majutusettevõtte, atraktsiooni ja konverentsikeskuse suisa 57 riigis, kaasa arvatud Eestis.

Peamiselt majutusettevõtted on vastu võtnud otsuse teadlikult roheliselt tegutseda ja teenida välja Green Key ehk Rohelise Võtme märgis. See omistatakse turismiettevõtetele, mis soovivad senisest edukamalt majandada ja näidata oma majast väljapoole, kuidas saavutada kooskõla kvaliteedi, mugavuse ja keskkonnasõbralikkuse vahel. Pärnuski on Rohelise Võtme kadalipu läbinud kolm hotelli: Hedoni spaahotell, Koidulapark ja Ammende villa. Riigis on võtmega tunnustatud 22 asutust.

Eesti liitus kvaliteedisüstee­miga 2001. aastal. “Kuulsin sellest uudistest,” meenutas Koidulapargi hotelli juhataja Tiia Pärna, kes teadis kohe, et see on nende tee. Kuna turism on üks keskkonda enim kahjustavaid valdkondi, tundus mõistlik midagi ette võtta. “See, mis me siin algusaastatel tegime, oli üsna ennekuulmatu, nüüd teevad nii juba kõik,” rääkis Pärna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles