Sõudelegend Tõnu Endrekson läheb püüdma järjekordset Alfa võitu

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu 40. sünnipäeva tähistav sõudelegend Tõnu Endrekson võitis Alfal üheksandat korda.
Tänavu 40. sünnipäeva tähistav sõudelegend Tõnu Endrekson võitis Alfal üheksandat korda. Foto: Jaanus Lensment

Tänavu 40. sünnipäeva tähistav sõudelegend Tõnu Endrekson asub homme püüdma järjekordset sisesõudevõistluse Alfa esikohta.

Homme Tallinna spordihallis toimuv Alfa toob sõudeergomeetritele võistlema üle 400 sportlase ja harrastaja. Meesteklassis võtab 1000 meetri distantsil mõõtu 30 sportlast.

Endrekson läheb püüdma oma karjääri üheksandat võitu. Esimest korda oli ta Alfal parim aastal 2002, mil mitu tema homset konkurenti olid alles kaheaastased.

Pärnakatest pakub Endreksonile konkurentsi teinegi tugev ergomeetrisõudja Allar Raja.

Võistluste korraldaja Mihkel Klementsov loodab, et neile hakkavad vastu ka Eesti järgmised tulevikutegijad.

„Kahjuks loobus viimasel hetkel starti tulemast tugev soomlane Joel Naukkarinen,“ nentis Klementsov. „Seevastu on Lätist oodata uusi tugevaid noori, kes samuti võivad kaarte segada.“

Naistest asub favoriidina starti Läti parim sõudja Elza Gulbe, kes ühepaadil on tulnud Euroopa meistrivõistlustel hõbedale.

„Saame näha, milline on juba aastaid maailma tippsõudmises tiirelnud lätlanna ja meie tulevikutegijate Grete Alttoa ning Greta Jaansoni taseme vahe,“ rääkis Klementsov.

Alfa sõudevõistlus toimub 26. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles