Tõnu Kann: Arstid ei usalda oma kolleege (1)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske seadusemuudatuse järel ei pea maa-arstid enam patsienti saatma Pärnu haigla radioloogiaosakonda (pildil), vaid saavad vastava ettevalmistuse olemasolul pildi ise ära teha.
Värske seadusemuudatuse järel ei pea maa-arstid enam patsienti saatma Pärnu haigla radioloogiaosakonda (pildil), vaid saavad vastava ettevalmistuse olemasolul pildi ise ära teha. Foto: Ants Liigus

Tõstamaa tervisekeskusest 2016. aastal alguse saanud sõnasõda ­seinast välja tõmmatud röntgeniaparaadi ümber tipnes kolmapäeval seadusemuudatusega, mis andis sealsele maatohtrile Madis Veskimäele õiguse juhe seina tagasi torgata.

Päev enne seadusemuudatust võis Postimehest lugeda, mida arvab sellest Tartu ülikooli kliinikumi radioloogiakliiniku juhataja Pilvi Ilves: röntgeniaparaadiga töötavad perearstid seavad patsiendi ohtu. Ilves selgitas, et üldarstid ei ole saanud radioloogiaalast ettevalmistust ei koolis ega residen­tuuris, ja hoiatas, et perearstid võivad seetõttu röntgenipilte hinnates eksida haigust diagnoosides.

Lahti seletatult tähendaks see, et perearst tunnistab pildil katkise jalaluu terveks või pildistab rindkere asemele kõhtu ja otsib sealt kopsupõletikku. Tegelikult nõuab seadusemuudatuski röntgeniaparaadiga töötada tahtvalt arstilt sellekohast ettevalmistust, mida on saanud näiteks EMO arstid, anestesioloogid ja günekoloogidki.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles