Välireklaami aeg on läbi, kuid poliitikud teavad muid nõkse, kuidas pildis püsida (2)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitilise välireklaami keeld kehtib alates 2006. aastast. Kuid poliitikutel on muud nõksud.
Poliitilise välireklaami keeld kehtib alates 2006. aastast. Kuid poliitikutel on muud nõksud. Foto: Lilli Tölp

Eilsel külavanemate foorumil, kus oli kohal suur osa poliitilisest koorekihist, jäi Pärnu Postimehe fotograafi kaamerasilma ette Toomas Kivimägi ja Annely Akkermanni pildi ja Reformierakonna logoga väikebuss, mis justkui oleks alates kolmapäevast keelatud välireklaam.

Nimelt 23. jaanuarist 3. märtsini ehk riigikogu valimise päevani on seaduse järgi keelatud üksikkandidaadi, erakonna või partei nimekirjas kandideeriva isiku, nende logo või programmi reklaam hoonel, rajatisel ja ühistranspordivahendi sise- või välisküljel.

Poliitiku kutsetegevuseks kasutataval sõidukil on lubatud esitleda tema nime, kontakte, kaubamärki ja tegevusala. Seda loetakse kui teavet tema kutsetegevuse kohta, mitte kui reklaami. Sõidukil ei tohi kasutada kandidaadi numbrit ega üleskutset tema poolt hääletada. Seega on kõnealusel juhul tegemist seadusliku "reklaamiga".

Kui erakonna logo või tunnuslause ehib sõidukit, millel ei ole vahetut seost poliitiku või parteiga, nimetatakse reklaami siiski poliitiliseks välireklaamiks.

Poliitilise välireklaami keeld kehtib Eestis aastast 2006.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles