Pärnus annab kontserdi Guinnessi rekordi püstitaja

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yukio Yokoyama on kaasaegse Jaapani pianismi grand man.
Yukio Yokoyama on kaasaegse Jaapani pianismi grand man. Foto: promo

Karismaatilise Andres Mustoneni eestvedamisel toimuv MustonenFest tähistab tänavu 30. juubelit. Traditsiooniliselt jõuavad Pärnusse maailmatasemel esinejad ning erinevate kultuuride saadikud kõikjalt maailmast. 

Tänavu saab lähemalt tutvust teha jaapani ja armeenia muusikutega.

Aktiivse fänniklubiga klaverivirtuoosist klassikalise muusika staar Yukio Yokoyama on Chopiniga jõudnud ka Guinnessi rekordite raamatusse, kui ta mängis 24 tunni jooksul loomisjärjekorras ära 166 Chopini teost – nii helilooja eluajal avaldatud kui postuumselt ilmunud helitööd.

Erakordse saavutuse eest andis Poola valitsus Yokoyamale toona Chopini passi, mille pälvis kokku 100 väljavalitud interpreeti. Sündmus oli pühendatud Chopini 200. sünniaastapäevale.

Yokoyama esitab Chopini loomingut neljapäeval Pärnu kontserdimajas.

Gurdjieff Ensemble esitab armeenia rahvamuusikat autentsetel rahvuslikel pillidel.
Gurdjieff Ensemble esitab armeenia rahvamuusikat autentsetel rahvuslikel pillidel. Foto: Promo

Järgmisel nädalal, 5. veebruaril tutvustab armeenia rahvamuusikat Pärnu kontserdimaja kammersaalis Gurdjieff Ensemble autentsetel rahvuslikel pillidel. Muuhulgas kõlab legendaarse armeenia helilooja, rahvamuusikateadlase ja -koguja, arranžeerija, laulja ning preestri Komitas Vardapeti looming. Kontsert on pühendatud tema 150. sünniaastapäevale.

Ansambli rahvusvaheline tuntus saabus pärast ECMi märgi all välja antud plaati Gurdjieffi muusikaga, millega pälviti kaalukas Edisoni auhind 2012. aastal. Ansamblil on muljetavaldav armeenia rahvuslike pillide kogu, mida pidevalt täiendatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles