Puhkusereis viis lennujaamast kohtupinki (1)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui oportuniteediga kaasnevad kohustused jäävad kas või osaliselt tähtajaks täitmata, kaasneb kriminaalasja uuendamine ja kohtusse saatmine.
Kui oportuniteediga kaasnevad kohustused jäävad kas või osaliselt tähtajaks täitmata, kaasneb kriminaalasja uuendamine ja kohtusse saatmine. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud reedel jõustus kokkuleppemenetluse kohtuotsus, mille asjaolud ehk esialgu tähelepanu ei äratagi. Küll teeb selle õpetlikuks loo taust. Kannatanu ees kohustuse täitmata jätnu puhkusereis päädis lennujaamas kinnipidamise, uue kohtuistungi ja kriminaalkaristusega.

„2016. aasta detsembris osales siis 22aastane Ove varahommikul ööklubi ees tänaval kakluses. Kriminaalasja lõpetas prokuratuur varem karistamata ja kahju hüvitamisega nõustunud mehe suhtes oportuniteedi ehk otsusega, et õiguskuuleka käitumise tagamiseks tulevikus ei ole vaja inimest kriminaalkorras karistada,” selgitas prokurör Olgerd Petersell.

Ove pidi kandma riigi tuludesse 250 eurot ja hüvitama kannatanule kolmandiku hambaravi kuludest ehk ligemale 670 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles