Poliitikud pole kõikides koolides oodatud (1)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sütevaka humanitaargümnaasiumi direktor Andres Laanemets leiab, et kui õpilased korraldavad enda algatusel poliitdebati, on see lubatud.
Sütevaka humanitaargümnaasiumi direktor Andres Laanemets leiab, et kui õpilased korraldavad enda algatusel poliitdebati, on see lubatud. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linna koolidest toimub riigikogu valimiste eelne debatt ainsana Sütevaka humanitaargümnaasiumis. Ühisgümnaasiumi ja Koidula gümnaasiumi hinnangul ei ole poliitikutel valimiste eel kooli asja.

Veebruari keskel toimub Sütevakas õpilaste eestveetav maakonna esinumbrite debatt, kus praeguse seisuga osalevad Kadri Simson (Keskerakond), Kadri Tali (Eesti 200), Indrek Tarand (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Andres Metsoja (Isamaa), Toomas Kivimägi (Reformierakond) ja Mart Helme (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond). Debati osalised valiti viimaste küsitluste kohaselt vähemalt viieprotsendise toetusega erakondade Pärnumaa esinumbrid. “Kuna debatis osalevad poliitikud on professionaalid ja suurte kogemustega, võib õpilasmoderaatoritele nende juhtimine kujuneda keeruliseks ülesandeks,” selgitas debati korraldaja ja üks diskussiooni juhte Hans Markus Kalmer osalejate valikus tehtud piirangut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles