Lihula mõisale eraldati neli korda vähem raha

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääneranna vallakeskuses sajab Lihula mõisa häärberi katus läbi, vald peab leidma toetusrahale kopsaka lisa.
Lääneranna vallakeskuses sajab Lihula mõisa häärberi katus läbi, vald peab leidma toetusrahale kopsaka lisa. Foto: Urmas Luik

Lääneranna vallavalitsus taotles muinsuskaitseametilt Lihula mõisa peahoone karniise kahjustava katuseräästa ja vihmaveesüsteemi remondiks 40 000 eurot, amet eraldas raha neli korda vähem ehk 10 000 eurot. Põhjendusena on nimetatud eelarveliste vahendite piiratust.

Vallamajas nenditi seepeale, et tänada tuleb pisku eestki ja nõustuti küsitust väiksema toetusega.

“Remondi vajadus on ilmne, katust on raha puudusel ehitatud neljas osas ja omal ajal materjalidega, mis ei olnud kvaliteetsed, katusekivi pudiseb, korstnate juurest on tekkinud läbijooks,” möönis Lääneranna valla arendus- ja haldusspetsialist Rein Kruusmaa. “Küsisime toetust avariiliste tööde katteks ja oleme kurvad, et jäime kas joone peale või selle alla, ilmselt läheme nüüd nelja suure korstna remondi peale, aga otsust veel ei ole. Oleneb, kuidas muinsuskaitseametiga läbi räägime.”

Lihula muuseum asub mõisa häärberis ja muuseumi juhataja Marika Valk kinnitas, et mainitud tööd on üliolulised, sest ohuolukorrast tuleb jagu saada.

“Remont on ülimalt vajalik, sest katus pudeneb, korstnate juurest sajab läbi, oleme restaureerinud ühe teise korruse saali lae ja läbijooks on sellelegi ohtlik,” tõdes Valk.

Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets ütles, et valla eelarvet koostatakse ja omavalitsus plaanib raha juurde panna, et korstnate ümbrus saaks remonditud ja muudki möödapääsmatud katuseräästa- ning karniisiparandused tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles