Teatrikohvikus helisevad Eesti hääled

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Voorand.
Kadri Voorand. Foto: PP

Sel laupäeval, 3. detsembril annab Pärnu Endla Teatrikohvikus kontserdi pop-jazz’i viljelev vokaalansambel Estonian Voices.

Ansambli eestvedaja, laulja Kadri Voorandi kinnitusel on Estonian Voices Eesti muusikas üsna uus nähtus ja kollektiivi esimene koosseis tuli kokku mullusel festivalil “Jõulujazz”.

“Idee panna kokku täiesti uus kuuehäälne a cappella laulev vokaalansambel sündis koostöös “Tallinn 2011” meeskonna ja Eesti Jazziliiduga, mis kavatses tuua ühele Eesti jazz-popvokaalansamblile maailma tipptasemel koostööpartneri Britt Quentini,” rääkis Voorand.

“Et vastavas stiilis tegutsev vokaalansambel Eestis sel hetkel puudus, paluti mul panna kokku uus koosseis, kellele arranžeerida. Projekti algne idee oli aasta jooksul saada mõnel korral õpitubades kokku Britt Quentiniga, mille tulemusel antakse “Jõulujazzil 2011” konsert, kus tehakse paar lugu koos. Ansambel kavatseb projektiga aga igal juhul jätkata,” lisas lauljatar.

Uue ansambli nimeks valiti päritolu järgi Estonian Voices. Nimi teisendati inglise keelde, sest samasuguse nimega Eesti koor on juba olemas.

Voorandi sõnade järgi viljeleb Estonian Voices popdžässilikku muusikat, mille hulka kuulub töötlusi nii rahvalauludest, oma originaalloomingust kui tuntud hittidest.

Kuigi kollektiivi koosseis on aasta jooksul osaliselt vahetunud, on välja kujunenud omavahel kokkusobituvad hääled. Voorandi kõrval kuuluvad bändi Mikk Dede, Arno Tamm, Maria Väli, Aare Külama ja Mirjam Dede.

Enamik kuuiku lauljaid õpib või on lõpetanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia.

Ansambli enamiku arranžeeringute autor Voorand on džässilaulja ja helilooja, kes on omapärase laulu ja heliloomingu eest võitnud auhindu nii Eestis kui võõrsil. Tal on ilmunud autorialbum ja teisi CD-sid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles