Võidetud vaibapuhastus tõi kaasa suure mure: kadunud elekter, rikutud vaip ja isiklike andmete pärast valutav süda

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegelikult ei saa öelda, et vaip oleks päris rikutud. Kogu põrandakate tuleks võimsa aurumasinaga üle käia, siis oleks ühtlaselt kohev.
Tegelikult ei saa öelda, et vaip oleks päris rikutud. Kogu põrandakate tuleks võimsa aurumasinaga üle käia, siis oleks ühtlaselt kohev. Foto: Mailiis Ollino

76aastasele Silvile helistati ja teatati, et ta on võitnud kodupuhastuse. Personaalne võit, mida mitte kellelegi teisele ei saa edasi anda. Algul võiduna näiva puhastusega kaasnes aga hulk sekeldusi: pool päeva elektrita, rikutud vaip ja isiklike andmete pärast valutav süda.

Vanaprouale helistati jaanuari ­algul ja pakuti diili: tullakse koju ja ­puhastatakse diivan või vaip. Kuna sohva olla alles suhteliselt uus, aga vaip tõepoolest vajanud puhastamist, mõelnud Silvi, et tulgu pealegi. Pääseb suvel vaiba väljatarimisest.

Järgmisel päeval saabusid uhke ­aurumasinaga varustatud müügi­mehed: keegi Martin ja alles ametit õppiv noormees.

Sõbralik noormees olla see Martin olnud. Muudkui kostitanud Silvit komplimentidega: “Te näete nii noor välja”, “Oi kui ilusad täpilised sokid teil on”, “Nii ilus serviis”.

Müügimehed kippunud igale poole mujale kui vaiba kallale. Hirmus soov oli puhastada köögis panne ja vannitoas vuugivahesid. Lõpuks tuli Silvil ise põrandakate meelde tuletada. Puhastati väike osa. Masin tõmbas vaibast korraliku peotäie karvu välja.

Nüüd järgnes oskuslik müügitöö. Naine möönis, et ta tõepoolest kiitis masinat, kui küsiti. Seadme hinnaks öeldi 2880 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles