Pärnakad hoidsid Poolas Eesti spordi au kõrgel

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20 talve jääväljadel ­kihutanud Mihkel Kosk (paremal) jõudis Poolas esimest korda Euroopa meistri­võistluste medalini.
20 talve jääväljadel ­kihutanud Mihkel Kosk (paremal) jõudis Poolas esimest korda Euroopa meistri­võistluste medalini. Foto: Poola jääpurjetamise liit

Läinud nädalal Poolas Mikolajki väikelinna külje all Šniardwy ­järvel lõppenud DN-klassi jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlustel võitis kulla poolakas Jarek Radzki, hõbedale tuli võitja kaasmaalane Tomasz Zakr­zewski ja pronksmedali teenis Pärnu jahtklubi treenerite kasvandik Mihkel Kosk. Esikolmikule järgnesid Poola ässad, mitmekordsed Euroopa- ja maailmameistrid Lukasz Zakrzewski ja Michal Burczynski ja Kose õpilane Rasmus Maalinn, kes pälvis parima juuniori tiitli.

Ülejäänud eestlastest said Haapsalu jääpurjetajad Vaiko Voore- maa ja Joonas Kiisler vastavalt 16. ja 31. koha, tartlane Eigo Helimets oli 49, Tallinna noormees Kevin-Melvin ­Aasav 67. ja vanameister Toivo Aader­maa Haapsalust 115. Kokku startis EM-regatil 119 sportlast ja esindatud oli 18 riiki.

Esialgu Ungarisse Balatoni järvele kavandatud Vana Maailma tšempionaad liikus aastavahetuse soojade ilmade ja Kesk-Euroopas maha sadanud lume tõttu Poola. Nädal varem oli õhus võimalus, et tiitlivõistlus tuleb tuua Orissaare külje alla Väikese väina jääväljale. Paraku nullis lumetorm selle variandi ja kõval veel seilajad kohtusid omavaheliste arvete klaarimiseks Šniardwy järvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles