Mumbaist tagasi Pärnusse: Eestis on hea, sest lapsed saavad olla iseseisvad

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thea ja Thomas on mõlemad perekesksed inimesed, seega ei sobinud neile seitse päeva nädalas India töörütm. Pere kolis väiksesse Pärnusse, et nautida pereaega oma laste 11aastase Mia Norahi ja 2,5aastase Marc Jacobi seltsis.
Thea ja Thomas on mõlemad perekesksed inimesed, seega ei sobinud neile seitse päeva nädalas India töörütm. Pere kolis väiksesse Pärnusse, et nautida pereaega oma laste 11aastase Mia Norahi ja 2,5aastase Marc Jacobi seltsis. Foto: Piret Aaslaid

Seitsme aasta eest tegi pärnakas Thea Tammeleht-Abraham kannapöörde: jättis siin töö ja kodu, kolis tütrega Mumbaisse ja hakkas seal ettevõtjaks, avades India päritolu abikaasa Thomas Abrahamiga magusaäri. Veel 2017. aastal Pärnu Postimehele antud intervjuus ütles Tammeleht, et Eestisse naasmine ei tule kõne alla. “Tuleksime hea meelega Eestisse, kui sealne ühiskond oleks natuke avatum ja sallivam ning minu teiselpoolel ei oleks probleeme töö leidmisega,” ütles Tammeleht-Abraham toona. Siiski, möödunud aasta märtsis kolis ta perega just Pärnusse. Niisama ootamatult, kui kunagi nelja kohvriga mindi Indiasse.

Thea ja Thomase käsitööna valminud martsipani- ja šokolaadimaiused läksid kohalikele väga hästi peale. Magusaäri õitses, pakkudes huvi kohalikele investoritele. Tekkis mõte ja väljavaade laieneda. Kuid selle aja peale oli hinges hakanud muidu nii perekeskset Thead kui Thomast, kes ühtäkki seitse päeva nädalas tööga hõivatud olid, närima mure. Nimelt tundsid nad, et nende lapsed – kahe ja poole aastane Marc Jacob ja teismeline Mia Norah – kasvavad üles võõraste inimestega. Neid toetavad ja abistavad ema-isa asemel teenijad ja autojuhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles