Hea loo tunneb ära sellest, kui nägu tõmbab krimpsu

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13aastane Tarvi Tasane leiab, et tema vanus ei takistada tal olemast tõsiselt võetav räppar.
13aastane Tarvi Tasane leiab, et tema vanus ei takistada tal olemast tõsiselt võetav räppar. Foto: Karoliine Aus

Kes ei teaks laulusõnu “Sa ei tulnud siia rääkima täna ja kui tulidki, siis ainult kehakeeles, mina ka”? Need on pärit Eesti muusikaauhindade galal aasta meesartistiks kuulutatud Nublu sulest, kelle hüppelava oli muusikaplatvorm SoundCloud.

Siiski ei leia pärnakast räppmuusik Double V, et SoundCloudi räppar oleks eraldi liik.

“Selline väljend on tulnud räpparite suust, kes on jõudnud sellest muusikaplatvormist kaugemale,” arvas Double V, kodanikunimega Valev Koitla. “Ja kasutavad seda väiksema kuulatavusega artistide iseloomustamiseks.” 26aastane Koitla, kes väljaspool muusikat tegutseb Pärnu rulakooli treeneri ja Raba 5 noortekeskuse noorsootöötajana, peab SoundCloudis tekkinud kommuuni väga heaks.

Räpi populaarsuse tõus ja üha enamate magamistoaräpparite juurdetulek tekitab Koitla sõnutsi väikese võistlusmomendi, mis paneb muusikuid sundolukorda, kus nad peavad aina rohkem ­panustama lugude kvaliteeti ja mõtlema rohkem sõnumile, mida looga soovitakse edastada. See-eest 13aastase Westoni ehk ­Tarvi Tasase arvates leiab tollelt muusikaplatvormilt just mõmina­räppi. “Sellist halva kvaliteediga muusikat,” lisas poiss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles