Tänavune Koolitants ei taha lavale suuri rekvisiite

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitants 2018
Koolitants 2018 Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Laupäeval jõuab Koolitants oma eelvoorudega Pärnumaale, otsimaks parimaid kohalikke tantsijaid. Seni on suvepealinna noored iga aasta hõivanud mitu poodiumikohta. Tänavu on aga reegleid mõnevõrra muudetud. 

Nimelt ei ole sel aastal lubatud tantsudes kasutada suuremaid rekvisiite kui need, mida esinejad saavad käes hoida. Peale selle lähtub žürii hindamisel eelkõige sellest, kas ja kuidas festivali tänavune sõnum kavas väljendub.

"Koolitants 2019" kannab pealkirja "Tants on suurem kui elu".

"Koolitants on midagi enneolematut ja ainulaadset – see sünnib siin ja praegu. Tuleb pühenduda ja anda endast parim just nüüd," selgitab 25. korda toimuva võistluse peakorraldaja Raido Bergstein. "See on kooshingamine ja -olemine. Selles hetkes oleme kõik koos ainult siin, festivali ajal, nii lava taga kui ees. Just sel hetkel on tants suurem kui elu."

Juubeliaastal minnakse tagasi juurte juurde. Juhendajatelt ja kasvandikelt oodatakse tantse, mis lähtuvad eeskätt kehast: rääkima peab kehakeeles. Seekord eeldatakse, et suurt rolli ei mängi rekvisiidid, vaid keskendutakse inimesele endale. 

9. veebruaril toimuv Pärnumaa eelvoor algab kell 12, mil toimuvad laste- ja džässtants, eesti ja rahvaste tantsud ning kooli tants. Kell 18 alustatakse show-, nüüdis- ja tänavatantsudega.

Finaalkontsert tuleb 13.–14. aprillil Paides. 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles