Favoriidid alustasid tiitlivõistlust võimsalt

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolas MMil kihutab 38 Ice Optimisti ja esindatud on seitse riiki.
Poolas MMil kihutab 38 Ice Optimisti ja esindatud on seitse riiki. Foto: Jaak Nirgi

Poolas Siemianowka järvel jääpurjetamise Ice Optimist-klassi noorte ja DN-klassi juunioride maailmameistrivõistlustel haarasid Pärnu jahtklubi sportlased avapäeva järel liidrikohad.

DN-klassis juhib viie sõidu järel regatti Rasmus Maalinn, kes mullu krooniti nii MMil kui EMil omaealiste meistriks. Liidrile järgnevad poolatar Zuzanna Rybicka ja Venemaa purjetaja Anton Didenko. Esikümnesse mahuvad eestlastest veel Melvin Aasav Tallinnast neljanda ja Daniel Rüütel Saaremaalt üheksanda kohaga. Anvar Sepp asub 34. ja Karl Ader 37. kohal.

DN-klassis seilab MMil 42 sportlast.

Ice Optimist-klassi liider on nelja sõidu järel mullu MMil tüdrukute meistriks pärjatud pärnulanna Lisbeth Taggu, järgnevad poolakad Mateusz Gigielewicz ja Anielka Graczyk. Neljandat kohta hoiab Melvin Aasav, viies on pärnakas Pert Salundi ja kuues saarlane Artur Ader. Pärnu poisid Karel Ratnik ja Andrias Sepp lõpetasid avapäeva vastavalt seitsmenda ja kaheksandana. Henri Lember on 16., Romi Safin 22., Jorgen Kuivonen 24. ja Eesti tiimi pesamuna Emma Mia Kaar 30. Ice Optimist-klassis võistleb Siemianowka järvel 38 sportlast ja esindatud on seitse riiki.

Kui kõik läheb kavakohaselt, selguvad MMi medalivõitjad DN-klassis kahe ja Ice Optimistidel kolme sõidu järel. Reedel hakkavad noored jahtima Euroopa meistrivõistluste auhindu.

Eesti jääpurjetajaid juhendavad tiitlivõistlustel Poolas Mihkel Kosk, Elise Umb ja Viktor Umb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles