Kadri Tali: Pärnus on isiklik lähenemine säilinud palju rohkem kui pealinnas

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks oma suuremaks õnnestumiseks peab ERSOtki juhtinud Kadri Tali maestro Neeme Järvi Eestisse tagasi toomist.
Üheks oma suuremaks õnnestumiseks peab ERSOtki juhtinud Kadri Tali maestro Neeme Järvi Eestisse tagasi toomist. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Põhjamaade sümfooniaorkestri kontserdid sel nädalal Tallinnas ja Tartus läbi saavad, kavatseb viimased neli aastat Helsingis Soome rahvusooperis ooperikoori juhina töötanud ja nüüd sellega lõpparve teinud Kadri Tali hakata pärnakaks.

Esialgu mõneks nädalaks, aga võib-olla kauemakski.

Muusikamänedžer ja -produtsent ning tema dirigendist kaksik­õde Anu Tali olid vaid 24aastased, kui olematu algkapitaliga lõid erarahastusel põhineva rahvusvahelise Põhjamaade sümfooniaorkestri.

Nüüd juba üle paarikümne aasta Eestis ja välismaal klassikalise muusika kontserte korraldanud Kadri Talil on selgelt meeles teinegi oluline päev, mil ta õega pärast kaheksandat klassi Tallinna muusikakeskkooli uksest sisse astus.

“Mitte et üks kool oleks halb ja teine hea, aga meil oli selline tunne, nagu oleks hapnikku juurde antud. Nagu saaks vabalt hingata. Olime ühtäkki samasuguse loovuse, mõttemaailmaga inimeste – omade seas,” meenutab Tali. Umbes samalaadse sisetunde ajel otsustas ta nüüd Eesti 200 nimekirjas riigikokku kandideerida just Pärnumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles