Valter Parve: Vandenõu Eesti vastu? (2)

Valter Parve
, Tartu Ülikooli Pärnu kolledži lektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbi ammuste aegade on kasvatamine tähendanud käitumisele piiride seadmist ja nende korduvale rikkumisele reageerimist.
Läbi ammuste aegade on kasvatamine tähendanud käitumisele piiride seadmist ja nende korduvale rikkumisele reageerimist. Foto: Meelis Meilbaum

Tahan jagada lugu, mis hiljuti olevat juhtunud ühes kauges Eesti paigas, kus kohalik kultuurijuht sattus euroopalikke väärtusi hüljates pahuksisse seadusega.

Asi oli selles, et kui sealse kooli ­varateismeliste klass läks külla oma kodukandi rahvamajale, jälgisid kõik lapsed huviga neile pakutavat. Peale ühe. See kabajantsik ei huvitunud millestki ja segas ülejäänuid, suulised korralekutsumised talle ei mõjunud. Siis tegi rahvamaja juhataja, kes oli kannatuse kaotanud, kasvatamatule ülbikule füüsilise märkuse: andis sõrmenipsu kuklasse.

Poiss kaebas oma emale, et oli ­valu tundnud. Nördinud lapsevanem läks vallavalitsuse sotsiaaltöötaja juurde ­õigust nõudma ja viimasena mainitu pidigi hakkama kultuurijuhile sallivat käitumist õpetama. Ja hea, et niigi läits ja väärkohtlejat vangi ei pandud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles