Kolmanda kulla tõi Pärnusse Andrias Sepp

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jääpurjetajad Andrias Sepp (vasakul), Lisbeth Taggu ja Rasmus Maalinn võitsid Poolas maailmameistritiitli.
Pärnu jääpurjetajad Andrias Sepp (vasakul), Lisbeth Taggu ja Rasmus Maalinn võitsid Poolas maailmameistritiitli. Foto: Elise Umb

Poolas Siemianowka järvel lõppenud jääpurjetamise Ice Optimisti klassi MMil krooniti poiste maailmameistriks Pärnu jahtklubi treenerite kasvandik Andrias Sepp.

Teist hooaega kõval veel seilav Sepp alustas tiitlivõistlust õnnetult, kuna terava silmaga mõõtjad leidsid, et pärnaka rooliuisk ei vasta määrustele, ja tema esimese sõidu tulemus tühistati. Noor roolimees ei lasknud pead norgu, tema Ice Optimist varustati uue uisuga ning Sepp tuiskas kahes sõidus esimesena ja ühes kolmandana finišisse. Teisel võistluspäeval lisas ta oma kontole ühe viienda ja kaks kolmandat koha. Pärast halvima tulemuse mahaarvamist selgus, et 13aastane Andrias võitis esikoha 16 kohapunktiga.

Üldaarvestuses teise koha saanud ja tüdrukute konkurentsis maailma kulla võitnud Lisbeth Taggu suutis neli sõitu teisena lõpetada, kaks korda sai ta neljanda ja ühe korra seitsmenda koha. Kahe eestlase järel tuli kolmandaks poolakas Mateusz Gigielewicz.

Georg Paomees lõpetas tiitlivõistluse neljandal kohal, Pert Salundi oli viies, Artur Ader seitsmes, Karel Ratnik kaheksas, Henri Lember 14., Romi Safin 18., Emma Mia Kaar 25. ja Jorgen Kuivonen 27.

DN-klassis oma kolmanda juunioride maailmameistritiitli võtnud 19aastane Rasmus Maalinn kogus seitsmest sõidust kolm esimest, kolm teist ja ühe kolmanda koha. Üldarvestuses teise koha ja neidude meistrikulla teeninud poolatar kaotas pärnakale kaheksa kohapunktiga ja kolmandaks tuli Anton Didenko Venemaalt. Daniel Rüütel oli viies, Melvin Aasav kuues, Joosep Laus 13., Anvar Sepp 36. ja Karl Ader 37.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles