SOKK: kui publik armastab sind juba enne esinemist

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sütevaka oma klassibändide konkurss toimub tänavu 11. korda.
Sütevaka oma klassibändide konkurss toimub tänavu 11. korda. Foto: Madis Sinivee

Viimastel nädalatel on Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi pisike bändiruum olnud õpilastest pungil. Õhtuhämaruses lihvivad kitarrikäike nii viiendikud kui abituriendid. Mõni proov lõpeb alles paar tundi enne südaööd.

“Arvan, et kogu linn on praegu meie bände täis,” naljatas huvijuht Heidi Taal. Miks? Sest homme astuvad juba 11. korda Pärnu Endla teatri Küüni lavale klassibändid. Toimub SOKK ehk Sütevaka oma klassibändide konkurss, mis sündis just kasvandike ideest. Õpetajatel polnud 2009. aastal aimugi, kui tähtsat rolli hakkab see mängima nii koolis kui ka linna kultuurielus.

Kitarriõpetaja ja konkursi üks kohtunikke Marek Talts märkis, et seesugused üritused, kus õpilased saavad linnaruumis avaldada oma loomingut, ideid ja mõtteid – muusikat, tantsu, kunsti, sporti –, toovad Pärnu positiivse vibe’i (meeleolu, toim). “Paljudele õpilastele on SOKK esimene kokkupuude pillimänguga. Samuti saavad noored kogemuse laval üles astuda ja publiku poolehoidu tunda,” tõi Talts esile ettevõtmise plussid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles