Vastses kaktusemajas leidis koha hävingust pääsenud kogu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mul jäid alles tähtkaktuse külvid, mida tahtsin pookima hakata,” näitab Harri Poom uues kaktusemajas ­taastatava kollektsiooni ­alget.
“Mul jäid alles tähtkaktuse külvid, mida tahtsin pookima hakata,” näitab Harri Poom uues kaktusemajas ­taastatava kollektsiooni ­alget. Foto: Urmas Luik

Lüüste külas rõõmustab Harri Poom, et üle mitme aasta on meil korralik talv ja viib meid lumme tallatud rada pidi vastse kaktusemajani, kus on leidnud koha 2017. aasta tuleõnnetusest pääsenud okkalised kaunitarid.

Paraku lehvitas punane kukk tiibu nii jõuliselt, et Eesti suurimast ja ainulaadseimast kaktusekogust jäid alles need taimed, mille kollektsionäär oli viinud elumajja.

“Mul jäid alles külvid, mille olin viinud tuppa lampide alla, et hakkan neid kevadel pookima. Needsamad mul siin ongi, enamik on minu suured lemmikud tähtkaktused,” seletab Poom 18kraadises soojas katusealuses. Troopilistele taimedele annab kasvujõudu Bullerjani ahi, mille suust lähevad sisse enda tehtud küttepuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles