Hõbemajanduse edendamisele annab hoogu väärikate ülikool

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu väärikate ülikooli loengule kogunetakse Tervise kultuurikeskusesse.
Pärnu väärikate ülikooli loengule kogunetakse Tervise kultuurikeskusesse. Foto: Mailiis Ollino

Tartu ülikooli ­Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa alustab tähtsaimast: väärikate ülikool kui kolledži üks ühiskonna teenimise vorme tegutseb kümnendat aastat, seega on tänavu väike juubel. Esimest juubelit tähistatakse 3. aprillil konverentsiga “Kümme aastat väärikate ülikooli – aktiivsena eluteel!”.

“Teeb siiralt häämeelt, et see läheb Pärnu väärikatele korda ja osalus on hästi aktiivne,” kinnitab Raagmaa. “Eks põhiline märk­sõna ole ikka suhtlus, selleks ruumi ja formaadi pakkumine. Tean oma vanemate pealt, kui oluline on aktiivsest tööelust kõrvale jäänuna teiste inimestega koos tegutsemine. Samal ajal on ilmselt kolledži õppejõududelegi tähtis eakama sihtgrupiga mõtteid vahetada – nii saame ka ise targemaks.”

Raagmaa jutu järgi on üha popimad töötoad ja õppekäigud. Seni pole veel päriselt õnnestunud noori ja väärikaid ühiselt tegutsema saada, kuid potentsiaali ühendada nooruslik energia ja elutarkus teatud ettevõtmiste raames kindlasti on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles