Audru kooli uuenenud ristmik valmib sel suvel

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti eesmärk on liiklusohutust tõsta. Selle tarbeks rajatakse teelõigule valgustus ning Lavassaarde ja Audru keskusesse suunduva tee ristmiku paremaks tajumiseks liiklussaared.
Projekti eesmärk on liiklusohutust tõsta. Selle tarbeks rajatakse teelõigule valgustus ning Lavassaarde ja Audru keskusesse suunduva tee ristmiku paremaks tajumiseks liiklussaared. Foto: Mailiis Ollino

Maanteeamet kavatseb Audru kooli lähedale Lavassaare ja Lihula tee ristmikule liiklusohu vähendamiseks ehitada ohutussaared ja rajada valgustuse. Selleks kuulutas amet välja ehitushanke, tööd peaksid valmis saama suve lõpuks.

“Projekti eesmärk on liiklusohutust tõsta. Selle tarbeks rajatakse teelõigule valgustus ning Lavassaarde ja Audru keskusesse suunduva tee ristmiku paremaks tajumiseks liiklussaared,” teatas maanteeameti Lääne regiooni ehitusvaldkonna juht Margus Eisenschmidt. “Kergliiklejatele rajatakse ohutu Pärnu–Lihula maantee ületamise koht ja valgustatakse Põldeotsa tee ristmik.”

Praegu on ameti hinnangu kohaselt ristmiku Audrusse ja Lavassaarde suunduvad harud juhtidele halvasti tajutavad, eriti pimedal ajal. Puuduvad liiklussaared ja -märgid ning teekate on ohtlikult lai: kuni 17 meetrit. Seetõttu on oht sõita vastassuunavööndisse, samuti tekitab ohtu võimalus ületada Pärnu–Lihula maanteed risti, võtmata hoogu maha.

Pärnu–Lihula maanteel puudub valgustus, ent osaline valgustus on ristuval Audru kõrvalmaanteel. Maanteed ületavaid koolilapsi pole pimedal ajal hästi näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles