Allas kerkis viienda meistritiitliga Eesti edukaimaks naismängijaks

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aliis Allas teenis viienda meistritiitli.
Aliis Allas teenis viienda meistritiitli. Foto: Eesti Squashi Föderatsioon

Pärnakas Aliis Allas krooniti viiendat korda Eesti squash'i-meistriks, meeste turniiril saavutas 18aastane Walter Herold Veedla viienda koha.

Allas on võitnud viis tšempionitiitlit ja kümme meistrivõistluste medalit. Viies kuld teeb Allasest oma ala parima naissportlase läbi aegade, sest nii Reele Komil, Diana Legušil kui Kati Kraavingul on ette näidata neli Eesti meistritiitlit.

Medaliheitluses kordus loosi tahtel mullune stsenaarium: poolfinaal viis kokku vanad rivaalid Komi ja Allase. Allas alistas vastase geimidega 3:0 (11:9, 11:8, 11:6).

Teises poolfinaalis võitis Anna Reinsoo geimidega 3:0 (11:5;11:5;11:3) Gerli Jõgeva.

Nii said finaalis kokku vastased, kes heitlesid esikoha pärast eelmiselgi aastal. Tunda oli Reinsoo suurt tahet ja motivatsiooni võtta revanš mulluse kaotuse eest. 

Esimeses geimis sai Allas domineerida ja võitis selle 11:4. Teises geimis suutis Reinsoo oma mängu rohkem peale suruda ja Allase liikuma panna. Reinsoo oli lähedal geimivõidule, kuid Allas oli lõpuks parem 11:9ga. Kolmandas geimis kosus Allas teise geimi ehmatusest ja võitis selle 11:6.

“Mulle tundus, et Anna on suurepärases füüsilises vormis. Kui ta teises geimis sai mu rohkem liikuma, siis hetkeks tekkis mul paanika: kui see geim ära läheb, siis see võib mõjutada kogu mängu tulemust. Olen veendunud, et kui mäng oleks läinud pikemaks, oleks ma füüsiliselt rohkem väsinud olnud ning väsimuse pealt tulevad vead ja mängu tulemus oleks võinud olla hoopis teine,” kommenteeris Allas. “Minu ainus eesmärk oli kiiresti mäng ära lõpetada. Anna elab ja treenib Hollandis ja oli näha tema tugevat arengut, mistõttu olen väga õnnelik, et seekord võit veel mulle tuli. Ootan huviga juba järgmise aasta meistrikaid.”

Meeste turniiril saavutas Pärnu mängijatest kõrgeima koha 18aastane Walter Herold Veedla (paremal).
Meeste turniiril saavutas Pärnu mängijatest kõrgeima koha 18aastane Walter Herold Veedla (paremal). Foto: Eesti Squashi Föderatsioon

Meeste turniiril sai Veedla alagrupis 3:0 võidu nii Silver Saia, Hillar Joone kui Tiit Elmesti üle.

Kohamängudes tuli tal lahingut lüüa samuti juunioride klassi kuuluva Henrik Kurmiga. See lõppes neile juba nagu tavaks saanud otsustavas viiendas geimis ja 11:9. Sel korral Veedla kasuks.

Alistanud Kurm juuniori, läks Veedla kokku Kurm seenioriga ehk Rasmus Kurmiga. Seegi mäng, mis kestis 46 minutit, läks otsustavasse viiendasse geimi, mille võitis Veedla 12:10.

Järgmises matšis tuli Veedlal tunnistada kolmes geimis neljanda koha pälvinud Priit Lume paremust.

Eesti meistriks krooniti Paavo Piik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles