Kaspar Mänd teeb pärnakate ees peadirigendidebüüdi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Mändil jagub ohtrailt ideid, mida Pärnu linnaorkestriga ette võtta. Esimene neist jõuab valentinipäeval kuulajate ette.
Kaspar Mändil jagub ohtrailt ideid, mida Pärnu linnaorkestriga ette võtta. Esimene neist jõuab valentinipäeval kuulajate ette. Foto: Mailiis Ollino

Kaspar Mänd on Pärnu linnaorkestri ees seisnud varemgi, kuid valentinipäeval teeb ta seda esimest korda peadirigendina. Kontserdimajas ette kantav teos on tundeküllane, mistõttu on esimest korda kontserdikaval märge “alla 14aastastele mittesoovitatav”.

“Eino Tambergi oratoorium “Amores” on mul ammu juba olnud mõttes ja oodanud õiget aega ja kooslust, et seda esitada. See on poeetiline ja varjundiküllane teos armastusest, just kahe inimese vahelisest armastusest.

Nüüd on mul koos just ­õige komplekt: õiges vanuses ja sobivate häältega solistid, nooruslik segakoor ja Pärnu linnaorkester, kellele teos sobib nii värvingute kui orkestri suuruse poolest,” avaldas Mänd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles