Galerii: maailmameistrid jõudsid koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel päikesepaistelisel pärastlõunal kogunes Pärnu jahtklubisse arvukalt poolehoidjaid, kes soovisid tervitada maailma parimaid jääpurjetajaid Rasmus Maalinna, Lis­beth Taggut ja Andrias Seppa.

Nimelt krooniti nad eelmisel nädalal Poolas Siemianowka järvel lõppenud jääpurjetamise MMil kõik parimateks: 19aastane Maalinn võidutses juba enne viimast sõitu DN-klassis ja sai pea kohale tõsta neljanda MM-karika. 12aastane Sepp oli parim Ice Optimisti klassis ja 14aastane Taggu tema järel teine, pälvides ühtlasi kulla tüdrukute konkurentsis.

Järgmisel päeval võisteldi juba samal järvel Euroopa meistri tiitli nimel. Sealgi riisusid pärnakad koore: Sepp tuli Vana Maailma parimaks ja Taggu ning Maalinn olid pronksil.

Koduses jahtklubis seati pika laua taha istuma kõik päevakangelased: maailmameistrid, nende treenerid Mihkel Kosk ja Elise Umb ning tiitlivõistlustel edukalt võistelnud kohalikud noored Emma Mia Kaar, Karel Ratnik ja Pert Salundi.

Fotokaamerad sähvisid, videokaamerad filmisid ja ajakirjanikud andsid pastakatele valu, et kõigi sangarite ütlused ikka linti saaks.

Edukaid sportlasi ja nende treenereid valasid kiidusõnadega üle Pärnu jahtklubi kommodoor Väino Hallikmägi, Eesti jahtklubide liidu president Egon Elstein ja Pärnu abilinnapea Marko Šorin.

Hallikmägi alustas oma kõnet lausega: “Õudselt tahaks täna kella lüüa!” Viidates restoranis olevale suurele kellale, pärast mille kõlistamist tuleb kõigile välja teha. Ruumist kostis: “Kes see keelab?” ja kõik puhkesid naerma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles