Galerii: noored kabemeistrid panid oskused proovile

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

“See on nii äge, et noortele meeldib selline mõttesport,” rõõmustas Triini Viks, kes on üks täna õhtupoolikul toimunud Pärnu linna noorte Vene kabe meistrivõistluste korraldajatest. Kabes võttis seekord mõõtu 19 õpilast, neist kolm olid gümnasistid ja kutsekooli õpilased. 

Pärnu linna noortekogu kultuuri- ja spordikomisjoni liikmed korraldasid kabevõistlust juba mitmendat aastat, huvi on püsinud stabiilne. “Arvan, et gümnasiste on vähem pikkade koolipäevade tõttu,” tõdes Viks.

Gümnasistidest kabetas end esimeseks Pärnu Täiskasvanute gümnaasiumi õpilane Magnus Saar ja põhikooliastmes Mai kooli õppur Ants Gustavson.

Võistluse ülesehitus on selline, et mängude võitjad mängivad omavahel ja nii selgub lõpuks parim, keda võiduväärilise karikaga premeeritakse. Viks kinnitas, et traditsioon jätkub. Seega: kabesõpradel on, mida oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles