Vesijää vastu aitavad naelikud ja lihvimispaber

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28 aastat kingsepana töötanud Heilo Pelju teab viise, kuidas saapad libisemisvastaseks muuta.
28 aastat kingsepana töötanud Heilo Pelju teab viise, kuidas saapad libisemisvastaseks muuta. Foto: Urmas Luik

Möödunud nädala lõpus tegelesid paljud jalakäijad ekstreemspordiga: kas jään libedal kõnniteel jalgele või ei? Vihma sadas ja kõnniteed muutusid ohtlikuks. Selgub, et parimad vahendid sellise libedaga on naelikud ja lihvimispaber.

“Meil saadaval mudelil jääb jalatsitele kinnitades naeliku naeltega osa nii päka kui kontsa alla, mis annab päris hea libisemiskindluse,” sõnas turundusjuht Reet Aia aktsiaseltsist TKM King, millele kuuluvad ABC Kinga ja SHU kauplused. Tema hinnangul pole tänavune talv tekitanud väga suurt nõudluse kasvu naelikute järele.

28 aastat kingsepana töötanud Heilo Pelju hinnangul ei olegi poes müüdavad naelikud kõige parem ­lahendus. “Naelikud ei püsi paigal ja liiguvad talla all,” tähendas ta. Kui, siis võiks need naelad olla saabaste sisse ehitatud. Kingsepa imestuseks neid Eestis väga palju ei liigu. Temale näitasid kunagi niisuguseid abivahendeid soomlastest kliendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles