Kalev Vilgats: Kaks nädalat valimisteni

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal kandideerivate vähemate erakondade esindajate debatt keskraamatukogus näitas, et ideid neil on, aga paraku napib jõudu parlamenti pääsemiseks vajaliku viie protsendi ületamiseks.
Pärnumaal kandideerivate vähemate erakondade esindajate debatt keskraamatukogus näitas, et ideid neil on, aga paraku napib jõudu parlamenti pääsemiseks vajaliku viie protsendi ületamiseks. Foto: Mailiis Ollino

Riigikogu valimisteni on jäänud kaks nädalat ja täna on võimalik vaadata Pärnu Postimehe veebiküljel teist valimissaadet, mis salvestati teisipäeval keskraamatukogu rippsaalis. Debateerisid ettevõtja Vjatšeslav Makaronski Eestimaa Ühendatud Vasakparteist, loodusteadlane Mati Kose Elurikkuse Erakonnast, muusikaprodutsent Kadri Tali Eesti 200st, ajakirjanik Krister Kivi Eestimaa Rohelistest ning õppejõud ja politoloog Toomas Alatalu Vabaerakonnast.

Kõigepealt olgu selgitatud, et mingit vandenõud kandideerivate erakondade kaheks löömiseks ei olnud. Viiele väiksemale tegijale anti eelis ja nende mõtteid saabki nüüd veebist vaadata-kuulata.

Siinkirjutajale oli huvitav kuulda, mida räägivad Elurikkuse Erakonna ja Eestimaa Roheliste esindajad. Kui Kose on nutika maheriigi veendunud eesträäkija, siis roheliste sekka mittekuuluv, kuid nimekirjas kandideeriv Kivi meenutab pigem valimiste proovireisijat. Eelmine proov oli tal kohalikel valimistel. Kumbki erakond riigikokku ei pääse, kuid silmas tasub pidada kolleeg Tõnu Kanni ettekuulutust, et hiljemalt kaheksa aasta pärast on keskkonnaprobleemid muutunud nii teravaks ja tõusnud valimistel nii keskseks, et roheparteid teevad endale tee riigikokku. Olgu siis kas selleks ajaks ühinenult või üks edukam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles