Nädalast jäi kõlama: Purjed jääl

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Lõppevast näda- last jäid kõlama pärnakatest noorte jääpurjetajate maailmameistri saavutused. Rõõmu noortele, nende treeneritele, lähedastele ja poolehoidjatele. Abilinnapea Marko Šorin ütles, et jääpurjetamine on Pärnu üks eliitspordialasid. Kui nii, siis on linn oodatud panustama, et noortel lootustandvatel sportlastel oleksid kõik tingimused treenimiseks ja võistlemiseks, sest maailm on ju lahti.

Lugedes eilsest lehest purjeveterani Joel Kuke pikemat kirjutist, kuidas jääpurjetajatel on läbi ­aegade läinud, ei jõua ära kiruda minevikuriigi paranoiat, mis ei ­lubanud eestlasi välismaale võistlema saata. Poleks olnud omaaegseid piiranguid ja kahtlustusi, mine tea, mida Eesti sportlased oleksid Euroopas ja maailmas saavutanud.

Mäletan hästi, kuidas talviti elati Pärnus jääpurjetamise (suusatamise muidugi ka) tähe all. Kuna lahe ja jõe jäätumisega lõppes sadama tegevus, oli vaba ja siledat jääd küllalt ning sageli mindi päikeselise ilmaga randa vaatama jääpurjekate saalimist lahel. Isegi, kui pakane nina näpistas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles