Vastlakuklivaimustus paneb saiakeseta jäänu vihastama (2)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Inimesed pahandavad, pagarid saavad riielda, kui vastlakuklid on järjekordselt otsas. “Miks te ei tee?” küsivad ostjad Pärnu Keskuse taluturu juhatajalt Lagle Ruusmaalt. “Aga meil ei ole vabrik, kõik on puhas käsitöö,” vastab Ruusmaa.

Ruusmaa imestab vastlakuklite nii suure menu üle: iga aastaga on need järjest rohkem nõutud.

Taluturu pagari-kondiitri Merily Saare jutu järgi hakatakse vahukoorega kukleid valmistama kuu enne vastlapäeva, et kõik jõuaksid isu täis süüa. “See aasta alustasime isegi kaks nädalat ­varem, sest küsiti nii palju, et me ei saanud kõrvale hiilida,” põhjendas Saare, miks juba poolest jaanuarist vahukooretupsudega pallid lettidel ostma ahvatlevad, ehkki vastlapäev tuleb tänavu ­alles 5. märtsil.

Tagasi üles