Pillerpalli lapsed on terviseteadlikumad kui enne

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Pillerpalli lasteaed osales Pärnumaa omavalitsuse liidu rahvatervisenõukogu projektis "Suhkur – sõber või vaenlane" juba kolmandat korda. Ettevõtmise eesmärk oli Pärnumaa elanike toitumisteadlikkust tõsta ja suhkru liigtarbimist vähendada.

“Me pole sündinud teadmisega, kuidas teha elus tervislikke valikuid, see on oskus, mida peab õppima,” seletas lasteaia õppejuhataja Halliki Tammiste. Tervist edendava lasteaiana toetavad nad tervisliku toitumise ja hammaste eest hoolitsemise põhimõtete omaksvõtmist tervisele kasulike valikute pakkumise, eakohase ja praktilise õpetuse abil.

Terviseõpetus mängu kaudu on Pillerpalli lasteaias õppe- ja kasvatustegevuse loomulik osa, milles arvestatakse lapse vanuse, arengu ja huviga teema vastu. Sihtide saavutamiseks on lõimitud teemat muudessegi valdkondadesse: keel ja kõne, mina ja keskkond, matemaatika, kunst, muusika ja liikumine.

“Terviseteemalise projekti kogu tegevus aitas igati kaasa terviseõpetuse eesmärkide saavutamisele,” rõõmustas Tammiste. Projekti toimingute planeerimisel ja rakendamisel arvestati sellega, et kaasatud oleks kõik lasteaia 90 last, personal ja võimaluse korral lapsevanemad. Koostööd tehti Pernova tehnikamaja, Pärnu hambapolikliiniku, toitumisnõustaja Herdis Helmendi ja Pärnu keskraamatukoguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles