Koduriigi sünnipäevanädal tuleb sündmusterikas

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi auks toimuvad sünnipäevapidutsemised terve nädala vältel.
Eesti Vabariigi auks toimuvad sünnipäevapidutsemised terve nädala vältel. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Vabariik tähistab 24. veebruaril oma 101. aastapäeva. Pärnakad alustavad pidustustega juba nädal varem. Sündmused tipnevad 23. veebruaril, mil vabadussõjas langenute ausamba jalamile asetatakse pärjad ja järgneb pidulik jalutuskäik Riia maanteed pidi Iseseisvuse väljakule, kus kõlab iseseisvusmanifest.

21. veebruari õhtul ootavad külalisi sütevakalased. Muusikat teevad Andrus Albrecht ehk Bonzo ja Jaan Pehk. Salongiõhtu on tasuta.

22. veebruaril kell 10.30 kõlavad isamaalised laulud ja sõnavõtud Konstantin Pätsi ausamba juures Tahkurannas ja õhtul toimub kontsertaktus Tõstamaa rahvamajas. Esinevad kohalikud taidlejad ja tantsuga tervitavad külalisi Karl Sutt ja Pauliine Mäesalu. Eve ja Karmen Käär on välja pannud oma loodusfotod ja ilukirjas esitatud eesti luulet saan imetleda näitusel "Kaunis emakeel". Aktusele järgneb peoõhtu ansambliga Sirli.

Peale pärgade asetamise, jalutuskäigu ja iseseisvusmanifesti ettelugemise toimub 23. veebruaril kontsert Pärnu noorte vabaajakeskuses. Esinevad rahvatantsuansambel Kajakas, muusikud Silver Jusilo ja Koit Toome koos Jorma Puusaagiga. Terve päeva vältab Kaubamajakas Pärnumaa maitsete laat.

Eesti pidupäeval heisatakse kell 7.31 riigilipp Iseseisvuse väljakul ja kell 9 Paikuse põhikooli esisel lipuväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles